Categories
Blog

Mart 2024 temel güncellememiz ve yeni spam politikalarımız hakkında web içerik oluşturucularının bilmesi gerekenler 

5 Mart 2024 Salı

Bugün Mart 2024 temel güncellemesini duyurduk . Bu, tıklama çekmek için yapılmış gibi görünen içeriği daha az, insanların yararlı bulduğu içeriği ise daha fazla göstererek Arama’nın kalitesini artırmak için tasarlanmıştır. Ayrıca Google’ın arama sonuçlarını olumsuz etkileyebilecek uygulamaları daha iyi ele almak için yeni spam politikalarımızın olduğunu da paylaştık . Bu yazıda içerik oluşturucular için hem güncelleme hem de spam politikaları hakkında daha ayrıntılı bilgi vereceğiz.

Mart 2024 temel güncellememiz

Mart 2024 çekirdek güncellemesi , birden fazla çekirdek sistemde yapılan değişiklikleri içeren, olağan çekirdek güncellemelerimizden daha karmaşık bir güncellemedir . Bu aynı zamanda içeriğin yararlılığını nasıl tanımladığımız konusunda da bir evrime işaret ediyor.

Güvenilir bilgileri tanımlamak için birden fazla sistem kullandığımız gibi , çeşitli yenilikçi sinyaller ve yaklaşımlar kullanarak daha yararlı sonuçlar gösterecek şekilde temel sıralama sistemlerimizi geliştirdik. Artık bunu yapmak için kullanılan tek bir sinyal veya sistem yok ve bu değişikliği açıklamaya yardımcı olmak için yeni bir SSS sayfası da ekledik.

Bu karmaşık bir güncelleme olduğundan kullanıma sunulması bir aya kadar sürebilir. Farklı sistemler tamamen güncellendiğinden ve birbirini güçlendirdiğinden, sıralamalarda normal bir çekirdek güncellemeye göre daha fazla dalgalanma olması muhtemeldir. Güncelleme tamamlandığında Google Arama Durumu Kontrol Panelimizde yayınlayacağız .

İnsanlara yönelik tatmin edici içerikler ürettikleri sürece içerik oluşturucuların bu güncelleme için yapması gereken yeni veya özel hiçbir şey yok. Sıralamada yer almayanlar için yararlı, güvenilir, insanlara öncelik veren içerik oluşturma yardım sayfamızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Yeni spam politikalarımız

Spam politikalarımız, Google’ın arama sonuçlarının kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek uygulamaları ele alacak şekilde tasarlanmıştır. Bugün, popülaritesinin arttığını gördüğümüz kötü uygulamalara karşı üç yeni spam politikasını duyuruyoruz: süresi dolmuş alan adının kötüye kullanılması, ölçekli içeriğin kötüye kullanılması ve site itibarının kötüye kullanılması.

İçerik oluşturucuların tüm spam politikalarımızı incelemelerini ve bu tür uygulamalara başvurmadıklarından emin olmalarını öneririz. Spam politikalarımızı ihlal eden siteler, sonuçlarda daha düşük sıralarda yer alabilir veya hiç görünmeyebilir. Spam manuel işleminden etkilenirse , site sahipleri kayıtlı Search Console hesapları aracılığıyla bir bildirim alacaktır ve işlemin yeniden değerlendirilmesi için başvuruda bulunabileceklerdir .

Yeni spam politikalarımızla birlikte Mart 2024 spam güncellemesini de bugün başlatıyoruz .

Süresi dolmuş alan adının kötüye kullanılması

Süresi dolmuş alan adının kötüye kullanılması , süresi dolmuş bir alan adının satın alındığı ve öncelikle kullanıcılara çok az değer sağlayan veya hiç değer sağlamayan içeriği barındırarak Arama sıralamalarını değiştirmek amacıyla yeniden kullanılmasıdır. Örneğin, bir kişi daha önce bir tıbbi site tarafından kullanılan bir alan adını satın alabilir ve bunu, kumarhaneyle ilgili düşük kaliteli içerik barındıracak şekilde yeniden tasarlayabilir ve alanın önceki sahipliğinden gelen itibarına dayanarak Arama’da başarılı olmayı umabilir.

Süresi dolmuş alan adının kötüye kullanılması, insanların yanlışlıkla yaptığı bir şey değildir. Bu, bir alan adının geçmiş itibarını kullanarak, düşük değerli içerikle Arama’da iyi bir sıralama elde etmeyi uman kişiler tarafından kullanılan bir uygulamadır. Bu alan adları genellikle ziyaretçilerin bunları arama motorları dışında başka bir şekilde bulmaları için tasarlanmamıştır. Önce insanlara hizmet vermek üzere tasarlanmış yeni, orijinal bir site için eski bir alan adını kullanmakta bir sakınca yoktur.

Ölçeklendirilmiş içerik kötüye kullanımı

Ölçeklendirilmiş içeriğin kötüye kullanılması , birçok sayfanın temel amacı Arama sıralamalarını değiştirmek ve kullanıcılara yardımcı olmamak amacıyla oluşturulmasıdır. Bu kötüye kullanım amaçlı uygulama genellikle, nasıl oluşturulmuş olursa olsun, kullanıcılara çok az değer sağlayan veya hiç değer sağlamayan büyük miktarlarda orijinal olmayan içerik oluşturmaya odaklanmaktadır.

Bu yeni politika, otomatik olarak oluşturulan içeriklerle ilgili önceki spam politikamızı temel alarak, içeriğin otomasyonla, insan çabasıyla veya insan ve otomatik süreçlerin birleşimiyle üretilmiş olmasına bakılmaksızın, ölçeklendirilmiş içerik kötüye kullanımı konusunda gerektiği şekilde harekete geçebilmemizi sağlar.

Bu, Google’ın yapay zeka içeriğini spam açısından görüntüleme biçiminde bir değişiklik mi?

“Otomatik olarak oluşturulan içeriğe” karşı eski politika ile “ölçekli kötüye kullanıma” karşı güncellenen politikadan farklı olan nedir?

Site itibarının kötüye kullanılması

Site itibarının kötüye kullanılması , üçüncü taraf sayfalarının çok az veya hiç birinci taraf gözetimi veya katılımı olmadan yayınlanmasıdır; burada amaç, birinci taraf sitenin sıralama sinyallerinden yararlanarak Arama sıralamalarını manipüle etmektir. Bu tür üçüncü taraf sayfaları, genellikle bir ana sitenin ana amacından bağımsız olan veya ana sitenin yakın gözetimi veya katılımı olmadan üretilen ve kullanıcılara çok az değer sağlayan veya hiç değer sağlamayan sponsorlu, reklam, ortak veya diğer üçüncü taraf sayfalarını içerir.

Yeni politikamız tüm üçüncü taraf içeriklerini ihlal olarak kabul etmez; yalnızca yakın gözetim olmadan barındırılan ve Arama sıralamalarını değiştirmeyi amaçlayan içerikleri ihlal olarak kabul eder. Örneğin birçok yayın, öncelikle Arama sıralamalarını değiştirmek yerine, normal okuyucularına yönelik reklam içeriği barındırır. Bazen “yerel reklam” veya “reklam” olarak da adlandırılan bu tür içerik, yayını doğrudan yayıncının sitesinde bulduklarında veya Google’ın arama sonuçlarından ulaştıklarında, yayının düzenli okuyucularının kafasını karıştırmaz. Google Arama’da engellenmesi gerekmez .

Spam politikaları sayfamız, site itibarının kötüye kullanılmasının ne olup ne olmadığına ilişkin bazı açıklayıcı örnekleri listeler. Spam politikalarımızı ihlal etmemek için bu tür içeriklerin Google Arama’da engellenmesi gerekir . Site sahiplerine bu değişikliğe hazırlanmaları için zaman tanımak amacıyla bu yeni politika 5 Mayıs 2024’ten itibaren geçerli olacaktır.

Bir site hangi sıralama sinyallerine sahiptir?

Sitemde kısmen üçüncü şahıslarla çalışarak ürettiğimiz bir kupon alanı var 

Yeni politikalarımızla ve spam mücadele sistemlerimizde yaptığımız sürekli iyileştirmelerle hedefimiz, yalnızca kullanıcıların harika, faydalı içeriklere ulaşmasını sağlamak değil. Bu aynı zamanda yararlı içerik üretenlerin Arama’da spam yapanlardan daha başarılı olmalarını da sağlar.

Kullanıma sunma işlemlerinin tamamlandığını onaylamak için Arama Durumu Kontrol Panelini güncelleyeceğiz . Ayrıca, güncelleme tamamlandıktan sonra kullanıcıların herhangi bir spesifik geri bildirimi için bir form duyuracağız ve açacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir