Categories
Blog

Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak mümkün. Özellikle e-ticaret yaşamında sosyal medya önemli bir domino taşı. Bunların başında da Instagram geliyor. Ürün / Hizmet; tüketicinize her ne sunuyorsanız Instagram’da kaliteli içerikler ve doğru bir reklam çalışması ile yüksek kazançlar, dolayısıyla gözle görülür şekilde başarı elde etmeniz mümkün.

Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak mümkün. Özellikle e-ticaret yaşamında sosyal medya önemli bir domino taşı. Bunların başında da Instagram geliyor. Ürün / Hizmet; tüketicinize her ne sunuyorsanız Instagram’da kaliteli içerikler ve doğru bir reklam çalışması ile yüksek kazançlar, dolayısıyla gözle görülür şekilde başarı elde etmeniz mümkün.

Instagram Satışlarınızı Artırmak İçin 5 İpucu!

Dünyada 4 milyardan fazla internet kullanıcısı var ve bunların 3 milyardan fazlası sosyal medya kullanıyor. Büyük bir çoğunluğunun ise sosyal medyayı çok aktif kullandığını varsayarsak, Instagram işletme sahipleri için oldukça önemli bir yer teşkil ediyor diyebiliriz.

Instagram ‘’imaj’’ odaklı bir sosyal platformdur. Instagram’da satış yapmak istiyorsanız; pazarlamanızın, ürün veya hizmetinizin güçlü yönleriyle öne çıkması gerekiyor. Peki, bunu nasıl yapabiliriz?

Görüntüleriniz Hep Maksimum Kalitede Olmalı!

Instagram içeriklerinizde görsele bir hayli önem vermelisiniz. Instagram, tamamen görsel bir platformdur. Burada görsellerin kalitesi yarışıyor diyebiliriz. Kaliteli, yüksek çözünürlüklü, anlaşılabilir, içeriğinizi net bir biçimde gözler önüne serecek görseller kullanmalısınız. Net olmayan, konsepti belli olmayan görseller sizi rakip firmalarınızın gerisine atacaktır.

Videosuz asla!

Görsel ne kadar önemli ise video içerik de bir o kadar mühim. İnsanların video içerikleri olan firmalara duydukları güven gün geçtikçe artıyor. Video içeriği olan bir ürün, ürün grubu veya hizmet müşterilere daha samimi ve alışveriş yapılabilir bir alan olarak ışık saçıyor.

Ürün/hizmet tanıtım, kampanya, duyuru, etkinlik… İletiniz her ne olursa olsun; net, eğitici (bilgilendirici) ya da eğlenceli içerikler özelinde videolar üreterek; Instagram’da yeni kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca müşteri geri dönüşlerinizi de bu sayede kolaylıkla artırabilirsiniz. Ürün özelinde Reels videoları da tanıtımınızın önemli bir parçası olacaktır. Ayrıca Instagram üzerinden gerçekleştireceğiniz canlı yayınlar ile daha uzun süreler müşterilerinize bilgi akışı sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Instagram hikayeler üzerinde de 15 saniyelik video içerikler oluşturabilirsiniz.

Mutlaka, Ama Mutlaka Çekilişler Düzenlemelisiniz!

Her insan hediye kabul etmeyi sever. Bu mottodan yola çıkarak Instagram sayfamızı asla çekilişsiz bırakmıyoruz. Özellikle önemli günlerde (Sevgililer Günü, Anneler Günü, Kadınlar Günü vb) sayfamızda çekilişler düzenlemeli, bu çekilişleri hem organik takipçilerimize, hem de çekiliş gönderilerimize açacağımız reklam ile potansiyel müşterilerimize sunmalıyız. Örneğin; bazen stok fazlası bir ürün ile 3 kişiye hediye edeceğiniz bir çekiliş organizasyonu ile yüzlerce müşteri kazanabilirsiniz. Ek olarak fenomen sayfalarında organize edilen -ücretli- büyük çekilişlere de katılarak, markanıza uygun hedef kitlelere doğrudan ulaşmanız, onları sayfanıza davet etmeniz oldukça etkin bir yöntem. 

Bir Paylaşım Planı Yapın ve Mutlaka Uygulayın!

Instagram’da içerik üretme ve ürettiklerinizi paylaşma sürecinde özellikle dikkat etmeniz gereken bir diğer konu kesinlikle bir paylaşım planı oluşturmak. Bir içerik takvimi çerçevesinde paylaşımlar yapmak müşteri nezdinde güvenilirliğinizi ve tutarlılığınızı artıracak. 

Sosyal medyada başarılı olmak, markanızı başarılı kılmak adına sürekliliği sağlamanız ve düzenli olarak paylaşımlar yapmanız gerekir. Bunun için de bir plan eşliğinde çalışmanız oldukça önemli. Burada hedef kitlenizi iyi tanımanız gerekir; kitlenizin hangi saat aralıklarında Instagram’da ne kadar zaman geçirdiğini iyi analiz etmeniz size yol gösterecektir. Planlamanızı günlük, haftalık ve aylık olarak hazırlamanız daha analitik ilerlemenizi sağlayacaktır.

Farklı olun, farklı olun, farklı olun!

Instagram’da mutlaka özgün bir tarzınız olsun ve paylaşımlarınız bu özgün bütünlük çerçevesinde olsun. Kendinize görsel olarak bir çekicilik yaratacak özel bir tema belirleyin. Bunun için Instagram üzerinde tasarım olarak farklı, özgün içerik üreten sayfaları takip ederek, fikir edinebilirsiniz. İlham almak güzeldir, ancak biz daha farklı ve daha iyi olmak zorundayız!

Farklılığınızı yaratırken anketler düzenleyerek müşterilerinizden de fikir almak harika bir fikir olacaktır. Tüketicilerinizi, doğrudan marka yaratma sürecinize dahil edebilirsiniz. 

‘’Özgün olmalısın, çünkü başkası gibiysen, sana neden ihtiyaçları var?’’  Bernadette Peters

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir