Categories
Blog

Müşterilerinizi mikro düşünerek kişisel düzeyde tanımak için çaba göstermezseniz, dijital pazarlama çabalarınızın birçoğu boşluğa düşebilir. Müşterilerinize kişiselleştirilmiş, hususi hissettirecek sunumlar ve kişiye özel deneyimlerle ulaşamazsanız, marka güvenilirliğiniz ve hedef kitleniz hızla azalacaktır.

Müşterilerinizi mikro düşünerek kişisel düzeyde tanımak için çaba göstermezseniz, dijital pazarlama çabalarınızın birçoğu boşluğa düşebilir. Müşterilerinize kişiselleştirilmiş, hususi hissettirecek sunumlar ve kişiye özel deneyimlerle ulaşamazsanız, marka güvenilirliğiniz ve hedef kitleniz hızla azalacaktır.

Müşterilerinizi neden tanımalısınız?

Markanızı tanıtmak için içerik pazarlama stratejileri veya kampanyaları oluştururken; süreçteki belirli müşteri ihtiyaçları, istekleri ve tercihleri ​​unutmadan hareket etmeniz gerekiyor.

Nihayetinde tüketiciler, işletmenizin can damarıdır ve onların derinlerine inmek, eşit ölçülerde hem anlamlı hem de değerli bir şekilde etkileşim kurmak, onlarla sizin aranızda organik bir bağ oluşumunu sağlayacaktır.

Neden mi?

↔Tüketicilerin %96’sı, müşteri hizmetlerinin markalara ve işletmelere yönelik güvenin oluşumunda ayrılmaz bir faktör olduğunu belirtiyor.

↔Müşteri deneyimi faaliyetlerinde öncü olan işletmeler, popülarite noktasında diğer firmaları geride bırakıyor.

↔Büyük firma sahipleri ve lider CEO’ların %90’ından fazlası müşterilerin kampanya ve marka bilinirliği süreçlerinde en önemli etkiye sahip olduğunu düşünüyor. Yani bütün mesailer, müşteri odaklı çalışmalarla sürdürülüyor.

↔Günümüz tüketicilerinin %91’i özgün teklif ve öneriler sunan firmalardan alışveriş yapıyor.

Müşterilerinizi Yakından Tanımanız için 5 Temel Öneri:

Tüketicilerinizin derinlerine inin, onları anlayın, ihtiyaç ve isteklerine kulak verin! Ardından artan pazarlama başarısı ve yüksek kazancınızın keyfini yaşayın!

1. Temas noktalarında analitik olun

Dijital çağda, kelimenin tam anlamıyla veri içinde yüzüyoruz. Doğal olarak, tüketici ölçümleri, müşteri tabanını derin ve anlamlı bir şekilde ele almak isteyen markalar için altın değerinde. 

Google Analytics, çeşitli demografik bilgilerinizden değer elde etmenin ayrılmaz bir parçası. Temas noktalarında ek veri kaynaklarına inmek, müşterilerinizin alışkanlıkları, tercihleri ​​ve davranışları hakkında size panoramik ve oldukça önemli fikirler verecektir.

Özetle Mobil veri platformları, sosyal medya analiz araçları, Google Analytics ile müşterilerinize ışık tutun! Onları tanımlayın!

2. Bir diyalog başlatın, iletişimin en temel değeri ‘diyalog’tur!

Oluşturacağınız içerikler, müşterilerinizin zihinlerinde daha derin bir anlayış sunarken güvenilirlik ve güven oluşturur.

Şüphesiz, müşterilerinizi tanımanın en doğrudan ve etkin yollarından biri de onlarla bir sohbet başlatmaktır.

Örneğin; müşterileriniz ile sosyal medyada soru-cevap etkinlikleri düzenleyebilir, anketler yapabilirsiniz. Ayrıca ürünlerinizi içerik olarak kullanarak mesaj kampanyaları açabilir, müşterilerinizin ürünleriniz ile ilgili her türlü soru sorabileceği bir alan oluşturmalısınız.

3. Olumlu ve olumsuz eleştirilere yanıt verin!

Bir önceki maddeyi genişleterek: müşteri incelemeleriyle ilgili olarak, hem olumlu hem de olumsuz referanslara verimli ve zamanında yanıt vermek her zaman işe yarar.

Nerede yayınlandıklarına bakılmaksızın, kamuya açık alanda müşteri incelemelerine kişisel yanıtlar vermeye kendinizi adamalısınız. Bunu yapmak markanızı insancıllaştıracak, müşteri deneyimine olan bağlılığınızı sergileyecek ve size daha da fazla diyalog olanağı sağlayacaktır.

Tüketicilerin %90’ı çevrimiçi diyalogların satın alma kararları üzerinde doğrudan etkisi olduğunu onaylıyor. Böylesine bütünleyici bir güven sinyali olarak, tutarlı yanıtlar sağlamak çok önemli ve bunu yapmak sizi rakiplerinizin arasında üst sıralara taşıyacaktır.

4. Bir etkinliğe ev sahipliği yaparak, müşteri deneyimi sağlayın!

Mağazanız ile ulusal ve uluslararası fuarlara katılmaya özen gösterin. Üstelik bunun için fiziksel bir mağazanız olmasına da gerek yok. Teknolojik fuarlarda boy göstererek markanızı ‘görünür’ kılabilirsiniz.

Belirli önemli günlerde (Yılbaşı, sevgililer veya kadınlar günü gibi) etkileyici buluşmalar düzenleyebilirsiniz. Bunlar müşterileriniz nezdinde somut deneyimler sağlayacak ve onlarla olan ilişkinizi daha sıcak tutacaktır.

5. Fırsatlarınızı, kampanya ve indirimlerinizi özelleştirin!

Müşterilerinize özel fırsatlar ve indirimler sunarsanız, marka sadakatini teşvik edersiniz ve bu da size onları daha iyi tanıma fırsatı verir.

Günümüz tüketicilerinin büyük çoğunluğu yalnızca kişiselleştirilmiş teklifler, fırsatlar, indirimler veya teşviklerle etkileşime girmek istiyor. Satın alma alışkanlıkları da bu şekilde. 

Neler yapabilirsiniz?

– Kişiselleştirilmiş indirim kuponları tanımlayabilirsiniz. 

– Sipariş kargolarınızın içine kişiye özel küçük notlar dahil edebilirsiniz.

– Çekilişler düzenleyebilir, talihlileri şımartarak, bir sonraki çekilişe zemin hazırlarsınız.

Sonuç olarak; müşterilerinizi yakından tanımak ve onlarla organik bir bağ oluşturmak başarıya giden yolda temel anahtarınız. Yaratıcı olun, özgün olun, başarılı olun!

‘’Kalite asla tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin sonucudur.’’

John Ruskin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir