Categories
Blog

Geleneksel pazarlama yöntemlerinin günümüzde yetersiz kaldığı bir dönemdeyiz, istenilen hedef kitleye tam olarak ulaşılması ve maliyetinin düşük olması sosyal medya pazarlamasını daha cazip kılıyor.

Müşterilerin ürünle ilgili görüşleri ve oluşan sorunlardan işletmemin hemen haberdar olması, işletmeninin, ürün ve reklam ile ilgili müşterinin beklentilerine göre kısa sürede aksiyon almasını sağlar.

Geleneksel pazarlama yöntemlerinin günümüzde yetersiz kaldığı bir dönemdeyiz, istenilen hedef kitleye tam olarak ulaşılması ve maliyetinin düşük olması sosyal medya pazarlamasını daha cazip kılıyor. 

   Müşterilerin ürünle ilgili görüşleri ve oluşan sorunlardan işletmemin hemen haberdar olması, işletmeninin, ürün ve reklam ile ilgili müşterinin beklentilerine göre kısa sürede  aksiyon almasını sağlar.

 Küçük İşletmelerde Sosyal Medya 

  Günümüzde dijitalleşme ile birlikte, sosyal medyanın tüm markalar tarafından oldukça aktif kullanılması küçük işletmelerinde bu rekabet ortamında varlığını koruyabilmesi ve büyümesini sağlamak için olmazsa olmaz bir koşul haline geldi.

  Marka bilinirliğini artırmak ve ilk akla gelen marka halini alabilmek, tanınırlığın artmasını sağlamanın yanında, müşterilerin markayı bir arkadaşmışçasına görüp doğrudan iletişime geçebilmesi, sosyal medya kanallarına verilen reklamların ve etkileşimlerin satışa dönüşmesini sağlayacak olanaklar tanıyor.

 Peki Sosyal Medyada Pazarlama İçin Hangi Kanalları Kullanırız?

Facebook 

  Sosyal medyanın en eski ve etkili mecralarından olan Facebook ‘da Business Manager aracılığı ile reklam verebilirsiniz, üstelik reklam bütçeleri de sizin kontrolünüzde!

Instagram 

  Son yılların en popüler platformu haline gelen İnstagram üzerinden story veya gönderi aracılığı ile reklam verebilirsiniz, ayrıca İnfluencer paylaşımı veya çekiliş yapmak gibi, markanızın bilinirliğini arttıracak pek çok imkan bulunuyor.

Twitter 

  Trendler, kullanıcı ve hesap üzerinden  ilgili kullanıcılara  yönelik reklam verebilir, hedef kitlenizin büyük bir bölümüne  ulaşabilirsiniz.

LinkedIn 

İş dünyasının Facebook‘u haline gelen ve kullanılan iletişim dilinin de oldukça farklı olduğu bu mecrada, verilen reklamların hedef kitlesi, kullanıcıların profillerine göre yapılan filtrelerle belirlenebiliyor.

   Sosyal medyada doğru adımlarla yapılan her çalışma ilerleyen zamanda daha da etkisini artıracaktır, kısa sürede daha fazla insana ulaşmak ve markanın da tüketiciler tarafından da ulaşılabilir hale gelmesi, daha fazla kitleye sahip olmak demektir. Doğru ve planlı bir yönetim ile kriz veya  krize dönüşebilecek durumları da tersine çevirebilecek bir etki sağlar. Verilen hizmetle doğru orantılı olan, müşteri memnuniyeti sağlayan şirketler, sosyal medyanın faydalarından beslenebilirler.

‘’Müşteriyi eğer gerçek dünyada mutsuz ederseniz mutsuzluğunu 6 kişiye söyler, onu eğer sanal dünyada mutsuz ederseniz  6.000 kişiye söyler.’’  

Jeff Bozos

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir